Vedenie klubu sa dohodlo na zmluve s dvojicou obrancov.


Defenzívu novozámockých Býkov posilnil 33-ročný fínsky obranca Kalle Maalahti, ktorý prichádza z najvyššej švédskej súťaže SHL. Rodák Lappeenranty má bohaté skúsenosti z najvyššej domácej súťaže, kde odohral v drese SaiPa Lappeenranta a Ilves Tampere dovedna cez 500 zápasov. Posledný rok a pol strávil vo Švédsku, kde za HV71 odohral 61 zápasov so ziskom dvanástich kanadských bodov. Fínsko reprezentoval na mládežníckej i seniorskej úrovni.

Na juh Slovenska prichádza takisto 34-ročný kanadský obranca Shawn Lalonde, ktorý naposledy obliekal dres HC Košice. Rodák z Orleansu má skúsenosti z najlepších svetových líg. Okrem NHL, ktorú okúsil v drese Chicaga Blackhawks, strávil štyri sezóny v AHL, päť sezón pôsobil v nemeckej DEL, jednu vo švédskej SHL a fínskej Liige či tri v nadnárodnej KHL. Uplynulú sezónu odohral na Slovensku, kde za bratislavský Slovan, resp. košických Oceliarov nastúpil dovedna do 33 zápasov, v ktorých zaznamenal 17 bodov.


Naopak, v Nových Zámkoch končí 24-ročný český obranca Daniel Kowalczyk, s ktorým sa klub dohodol na ukončení spolupráce. Novozámocký dres si už viac neoblečie ani 25-ročný fínsky brankár Kristian Tamminen, ktorý posilnil mužstvo pred aktuálnou sezónou. Klub sa s rodákom z Tampere taktiež dohodol na ukončení zmluvy. V mužstve Býkov nebude pokračovať ani 30-ročný slovenský útočník Andreas Štrauch, ktorý prišiel do Nových Zámkov na mesačnú skúšku a klub sa rozhodol neponúknuť mu nový kontrakt. Všetkým trom ďakujeme za odvedené služby a prajeme im veľa šťastia a úspechov v ďalšej hokejovej kariére.

#77

Samuel Hain

 

Post: Obranca

Vek: 29

Výška: 185 cm

Váha: 88 kg

Hokejka: P