V poradí druhým oznámeným hráčom z vlaňajšieho kádra, ktorý si oblečie dres s Býkom na hrudi aj v novej sezóne, je obranca Peter Novajovský.

Tridsaťštyriročný rodák z Bratislavy si v 33 zápasoch pripísal do štatistík jeden gól a šesť asistencií. So šiestimi plusovými bodmi bol zároveň najlepším hráčom mužstva v štatistike +/-.

Ako hodnotí skúsený bek svoju prvú sezónu na juhu Slovenska a aké sú jeho očakávania od tej nasledujúcej?


Peťo, máš za sebou prvú sezónu v organizácii HC Nové Zámky, ako by si ju zhodnotil?
Bola to veľmi hektická sezóna. Po dobrom úvode, ked sa nám výsledkovo darilo, na nás padla “deka”, z ktore sme sa nevedeli dostať. Mali sme veľa mítingov a videoanalýz, kde sme sa to snažili zlomiť a otočiť na našu stranu, nakopnúť sa na víťaznú vlnu. Bohužiaľ, správny recept sme nenašli a sezóna sa pre nás skončila predčasne.

Čo rozhodlo v prospech Býkov?
Zo strany klubu som cítil veľký záujem, aby som aj naďalej pokračoval v Nových Zámkoch. Rozhodovanie preto bolo jednoduché. Nešpekuloval som a neriešil som nič iné. Cítim sa v klube i meste dobre. Syn tu chodí do škôlky, našiel si veľa kamarátov, a od septembra tu nastúpi aj do školy.

Akú spätnú väzbu si dostal po sezóne od trénerov a športového manažéra?
Mal som pohovor s trénermi aj Imrem Valáškom. Povedali sme si, čo bolo dobré a na čom potrebujeme popracovať. Nikto z nás nechce, aby sa zopakovala podobne neúspešná sezóna.

Na čom by si chcel popracovať do ďalšej sezóny? Stanovil si si nejaké ciele?
Moje ciele sú vždy tie najvyššie, Prvoradé však je, aby som bol stopercentne pripravený a pomohol tímu prebojovať sa do play-off.


Peter Novajovský má vo svojej zbierke celkovo päť majstrovských titulov. Jeden so Zvolenom a zhodne po dva s poľskými Tychami a Krakovom.


Po zdravotnej stránke je už všetko v poriadku?
Chvalabohu, už je všetko v poriadku. Pred koncom základnej časti som si zranil koleno a veľmi ma mrzelo, že som sa s chalanmi nemohol pokúsiť o malý zázrak, ktorým by bolo predkolo play-off.

Ako vyzerajú aktuálne tvoje dni a čo máš v pláne v lete?
Snažím sa venovať čo najviac rodine a najmä synovi, pretože počas sezóny toho času veľa nie je. Plánujem sa hlavne dobre pripraviť na sezónu, a samozrejme, ešte párkrát vybehnem za rodinou do Bratislavy.

#77

Samuel Hain

 

Post: Obranca

Vek: 29

Výška: 185 cm

Váha: 88 kg

Hokejka: P